13.05.2021

Yleinen

Jokkiksen SM-liigakilpailu järjestetään Suonenjoen Ritomäen radalla 28.–29. elokuuta. Konnekuljetus Oy on tapahtuman pääyhteistyökumppani. Joukkueiden SM-karkelot kantavat nimeä Konnekuljetus JM SM Liiga 2021.

Luvassa on huima taisto joukkueiden SM-tittelistä. Järjestävän seuran Suonenjoen Urheiluautoilijoiden hallituksen puheenjohtaja Kimmo Turkki povaa kisalle suurta suosiota.

– Jos korona suo, vaikuttaa siltä, että joukkueita on tulossa mukaan harvinaisen paljon. Tavallisesti mukana on ollut noin 30 joukkuetta. Viime vuonna notkahti vähän päälle 20 joukkueen monestakin syystä. Nyt vaikuttaa siltä, että mukana voisi olla jopa 40 joukkuetta, Turkki sanoo.

– Yleensä nämä ovat olleet kaksipäiväiset kisat, jolloin lauantai ja sunnuntai ovat ajopäiviä. Perjantaina on ohjelmassa katsastukset ja muut valmistelut. Jos mukaan tulee 40 joukkuetta, on ajaminen aloitettava jo perjantaina. Muuten ei aika riitä millään.

Suonenjoen Urheiluautoilijoissa järjestelyvastuusta ollaan todella innoissaan. Viime vuoden yrityksen pilasi koronapandemia, mutta tänä suvena Konnekuljetus JM SM Liiga laitetaan pystyyn entistäkin suurempana.

– Yleisömäärä tulee olemaan hatusta vedettynä arviolta noin 5 000 ihmistä. Pyrimme tekemään mahdollisimman ison ja näyttävän tapahtuman, Turkki lupaa.

– Onhan tämä hieno asia, koska kilpailua on koetettu jo monta vuotta saada meille. JM SM Liigaa ei ole koskaan järjestetty Itä-Suomen alueella, vaan se on aina ollut joko Etelä- tai Länsi-Suomessa jostakin kumman syystä. Nyt kun vihoviimein saatiin se tänne, on lähialueen seuroista tulossa paljon uusia joukkueita.

Konnekuljetuksen tuki on Suonenjoen Urheiluautoilijoille hyvin tärkeää.

– Mika on ihminen, joka ymmärtää lajista ja ylipäätään autourheilusta paljon. Hän haluaa ja pystyy tukemaan touhua ja se on oikein upea juttu, Turkki hehkuttaa viitaten toimitusjohtaja Mika Liimataiseen.

– Ilolla ja ylpeydellä me olemme mukana tukemassa Suomen suosituinta moottoriurheilulajia. Jokkis on aina ollut yrityksessämme lähellä sydäntä, Liimatainen puolestaan toteaa.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Suonenjoella on siis suuren urheilujuhlan tuntua. Liimatainen ja Turkki kehottavat ihmisiä tulemaan paikan päälle seuraamaan jännittäviä lähtöjä.

– Eiköhän laiteta Ritomäen rata täyteen, jos vain koronarajoitukset sen elokuussa jo sallivat. Toivotaan näin, sillä tämän hienompaa ja jännittävämpää autourheilumuotoa saa hakea, Liimatainen ja Turkki summaavat yhdessä.

Konnekuljetus 2020