30.08.2021

Yleinen

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Suonenjoen Ritomäen radalla ajettiin Konnekuljetus JM SM Liiga -tapahtuma 27 joukkueen voimin. Historiassa ensimmäistä kertaa jokkiksen joukkueiden Suomen mestaruudesta ajettiin Savon maalla.

Aurinkoinen keli helli yleisöä, kilpailijoita ja toimitsijoita koko viikonlopun ajan. Tapahtuma oli iso menestys. Paikan päällä kannustamassa oli noin 3 000 lipun ostanutta jokkisfania, ja kun mukaan laskee tiimien ja sidosryhmien jakamat liput, nousee kokonaismäärä lähelle 5 000 ihmistä.

– Kokonaisuutena viikonlopusta jäi erittäin hyvä maku. Toki pieniä haasteita oli, kun ensimmäistä kertaa tällaista tapahtumaa tehtiin, mutta yleisölle asti ne eivät näkyneet, järjestävän seuran Suonenjoen Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turkki hehkutti.

– Kisa oli tiukkaa ja reilua. Yleisö varmasti sai nauttia huippuluokan jokkiksesta. Mielestämme puitteet olivat kaikin puolin onnistuneet SM-tason kisalle. Meininki sekä radalla että penkalla oli mahtava, Turkki jatkoi.

JM SM Liiga
Kesäinen keli helli jokkiksen ystäviä Suonenjoella.

Tapahtuman päätukija Konnekuljetus Oy oli niin ikään erittäin tyytyväinen JM SM Liigan antiin.

– Kisasta jäi tosi hyvä mieli. Järjestelyt toimivat ja saimme loistavaa näkyvyyttä sekä yritykselle että lajille. Ritomäen radalla oli hieno tunnelma molempina päivinä. Ei voi olla kuin tyytyväinen, itsekin SM-kultajoukkueessa ajanut Konnekuljetuksen toimitusjohtaja Mika Liimatainen sanoi.

SM-kultaa huuhtoi Karvian Hirsirakentajat. Finaalilähdöissä joukkue peittosi Team SMA:n lopulta 14 pisteellä.

Pronssimitalista käytiin raju taistelu, kun Lattiapinnoite Team nappasi lopulta kolmannen sijan tasapistein järjestävän seuran joukkueen Nuapuri/HämyTrans Teamin kanssa. Pronssiset lätkät matkasivat kuitenkin Akaaseen lähtövoittojen perusteella. Viidenneksi sijoittunut Edux Team taisteli myös pronssista loppuun asti jääden kuitenkin pisteen päähän.

– Isot onnittelut kaikille menestyjille. Huikeita lähtöjä oli viikonloppu täynnä. Kiitos kaikille mukana olleille tiimeille, kuskeille, faneille ja toimitsijoille. Oli ilo olla mukana näin hienossa tapahtumassa, Liimatainen kiitteli.

Karvian Hirsirakentajat Team
Karvian Hirsirakentajat Teamin mestaruusjoukkue, ylärivissä vasemmalta Petri Laitinen, Jussi-Petteri Leppihalme, Jesse Kallio, Jesse Mustakoski, Markus Ylinen, Joni-Pekka Rajala ja Janne Viitikko. Alarivissä vasemmalta Juha Rytkönen, Jarkko Kortelainen (joukkueenjohtaja), Timo Ruoppa, Kristian Oljakka (joukkueenjohtaja) ja Mika Liimatainen. Kuva: Linda Klemola

Tulokset, Konnekuljetus JM SM Liiga 2021:

1. Karvian Hirsirakentajat Team 175
2. Team SMA  161
3. Lattiapinnoite Team 116
4. Nuapuri/HämyTrans Team 116
5. Edux Team 115
6. Best Glass Team Wetomaa 87

Konnekuljetus 2020