14.09.2021

Yleinen

Konnekuljetuksen tukema Tuukka Kauppinen voitti elokuun lopussa ensimmäisen rallin Suomen mestaruutensa vain 14-vuotiaana.

Kauppinen tykitti Hondallaan voittoon nuorten SM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa ja varmisti samalla SM-tittelin.

– Heti ykkösellä saatiin tehtyä reilu pohja-aika ja sen myötä voitiin jo varmistella loput kolme erikoiskoetta. Paljon on tehty töitä tämän mestaruuden eteen, videoita katseltu ja ajettu, hiljattain 15 vuotta täyttänyt Kauppinen hehkutti mestaruuden varmistuttua.

Kauppinen on ajanut Juha Kankkusen naapurissa Laukaan Lankamaalla sijaitsevalla ””kotipätkällään” tuhansia kilometrejä. Nuoresta iästään huolimatta kokemusta on siis karttunut, vaikka kuluva vuosi onkin ensimmäinen rallissa.

Aiemmin Kauppinen niitti menestystä sekä kartingissa että crosskartien puolella.

– En minä sitä saman radan kiertämistä jaksanut. Ralli on paljon mukavampaa, kun saa ajaa erilaisia teitä metsässä. Ralli on minulle nyt ihan se ykkösjuttu, nuori rallitähti sanoo.

– Ensi vuonna tavoite on päästä ajamaan nuottiluokkaa, jos saamme AKK:lta siihen luvan. Sen pidemmälle minä en ole miettinyt. Mennään kisa ja erikoiskoe kerrallaan.

Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen on viettänyt tuhansia tunteja ralliauton ratissa nuoresta iästään huolimatta Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen

Nuoren Kauppisen intohimo rallia kohtaan on ääretön. Sen on saanut kokea myös isä Mikko Kauppinen, joka on monessa mukana Tuukan taustalla.

– Muistan tuossa talvella, kun ihmettelin, että missä se poika oikein luuraa. Sitten vilahti ralliauton lisävalot olohuoneen ikkunasta. Olisiko kello ollut yksitoista illalla siinä vaiheessa, Mikko-isä naureskelee.

– Poika on äärettömän kiinnostunut ajamisesta sekä auton tekniikasta. Hän osaa todella tarkasti pyytää, mitä autossa pitää parantaa testivetojen jälkeen. Hän tekee aina hommat täysillä. Yhdenkin voitokkaan kisan jälkeen myöhään illalla lähdin jo saunan lämmitykseen. Tuukka vain totesi, että pestään ensin kilpa-auto ja laitetaan tavarat paikalleen.

Rallilupauksen oma idoli löytyy Ranskan maalta.

– Sebastien Ogieria olen aina fanittanut. Hän vain ajaa niin hienosti. Toki olen (Kallen) Rovanperän ja muidenkin suomalaisten otteita aina tarkasti seurannut, mutta Ogier on minulle ykkönen, Tuukka summaa.

Konnekonserni on ylpeänä tukemassa nuoren rallilupauksen uraa. Nuoresta iästään huolimatta Tuukka on todellinen ammattilainen ja mahtava uusi keulakuva suomalaiselle rallille, jos kaikki loksahtaa kohdilleen.

– Iso kiitos Konnekuljetukselle ja Konneservicelle tuesta. Eihän tämä ilman tukijoita olisi mahdollista. Olen äärimmäisen kiitollinen, Tuukka toteaa.

– Näimme nopeasti Tuukan huikean potentiaalin. Lähdimme ilomielin mukaan Kauppisten ralliprojektiin. Toivotaan, että ensi vuonna Tuukka pääsee jo ajamaan nuottiralleja ja näyttää sillä puolella muille kaapin paikan, Konnekuljetuksen toimitusjohtaja Mika Liimatainen hehkuttaa.

Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen kurvaili tällä kaudella Honda Civicillä. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen

Konnekuljetus 2020