29.03.2021

Yleinen

Konnekuljetus ja KonneService ovat jo pitkään tukeneet äänekoskelaista hiihtäjälupausta Verneri Poikosta.

Vaikka koronapandemia sotki isolla kädellä hiihtokautta, antoi 22-vuotias Poikonen harvoissa järjestetyissä kilpailuissa kovia näyttöjä. Nuorukainen keskittyy erityisesti sprinttihiihtoon, mikä on Poikosen ehdoton vahvuus.

– Sprintti on meikäläisen leipälaji ainakin tällä hetkellä. Varsinkin vapaan sprintti on vahvuuteni. Uran paras sijoitus tuli siltä matkalta tänä vuonna, kun olin kymmenes nuorten MM-kisoissa, Poikonen huomauttaa.

Edelliseltä kaudelta takataskussa on myös nuorten SM-hopea vapaan sprintistä sekä aikuisten SM-kisojen komea kahdeksas tila. Poikonen on erittäin kiitollinen Konnekuljetuksen ja KonneServicen tuesta, joka on mahdollistanut määrätietoisen harjoittelun kohti maailman huippua.

– Heidän tuellaan on todella iso merkitys. Konnekuljetus on pitkäaikaisimpia tukijoitani. He ovat olleet mukana ihan urani alusta saakka, Poikonen kiittelee.

– Tuki mahdollistaa keskittymisen urheiluun ja tuo uskoa omaan tekemiseen, kun myös muut kokevat, että minun tekeminen on uskottavaa. Saan siitä itseluottamusta ja sellaista hyvää fiilistä tekemiseen.

Verneri Poikonen
Verneri Poikonen. Kuva: Tomi Mäkipää

Aikuisten arvokisat tavoitteena

Koronakausi on ollut nuorelle hiihtäjälle raskas varsinkin psyykkisesti, kun samat ladut harjoittelukeskus Vuokatissa ovat käyneet välillä jo liiankin tutuiksi.

– Aika outo ja erilainen kausi tämä on ollut. Omalla tavallaan melko monotoninen ja tylsä vuosi, kun käytännössä on viime vuoden maaliskuusta asti kisattu ja treenattu Vuokatissa melkein 24/7, Poikonen huokaisee.

– Nuorten MM-kisojen piti olla alun perin Zakopanessa, mutta nekin siirrettiin tänne. Toki siinä on hyvätkin puolensa ollut, kun ei ole matkustelua tullut. Palautuminen on ollut varmasti parempaa ja on voinut määrällisesti harjoitella enemmän. Kyllä se silti pääkopalle tekisi hyvää välillä päästä muuallekin, sprintteri jatkaa naureskellen.

Ensi kaudella hiihtäjät toivottavasti pääsevät kilpailemaan enemmän normaaleissa olosuhteissa. Poikonen naulaa kovat tavoitteet sekä ensi sesongille että viiden vuoden päähän.

– Ihan lähitulevaisuuden tavoitteena on murtautua maajoukkueeseen ja päästä mittaamaan omaa tasoa maailmancupin kisoissa. Tänä vuonna sitä oli vähän vaikea tehdä, kun näyttöpaikkoja ei oikein ollut. Ensi vuonna nousu maailmancupiin on ehdottomasti tavoite, Poikonen summaa.

– Viiden vuoden sisällä haluan mitata oman maksimisuorituksen itsestäni irti. Se sitten toivottavasti tuo edustuspaikan aikuisten arvokisoissa sprintin puolella.

Verneri Poikonen
Verneri Poikonen aikoo murtautua maajoukkueeseen lähitulevaisuudessa. Kuva: Touho Häkkinen

Konnekuljetus 2020